Ticker

6/recent/ticker-posts

Najbolji preparati za samopotamnjivanje: PREPLANULA KOŽA BEZ FLEKA!

 Stiglo je leto i plus 40 je stepeni! Definitivno vas neću savetovati da se izležavate na suncu više od petnaestak minuta i gorite svoju kožu - jer tu možete, umesto preplanulog tena, zaraditi samo opekotine koje će ostariti vašu kožu ubrzanim tempom, a to niko ne želi, zar ne? Solarijum je veliko no-no, iako jeste najbrži način (i do tamnjenja, i do tone mladeža na mestima gde ne želite, pa i raka kože) tu se slažemo, zato... hajde da potamnimo naše obline u prelepu, čokoladnu nijansu - najzdravijim putem!



Ono što muči većinu devojaka, kada su u pitanju kreme za samopotamnjivanje jesu tri stvari:

1. Narandžasti ton koji izgleda više odvratno, nego seksi

2. Fleke po telu koje nastaju usled prekomernog znojenja i skidanja boje

3. Samo nanošenje losiona za samopotamnjivanje, koji može izazvati više štete nego koristi, ukoliko se postupak ne odvija kako treba.

Predstavljam vam moje omiljene preparate koji zaista ne mogu da se mere sa mnogo skupljim i popularnijim losionima za ovu upotrebu. Probajte, istražite, a ono što je najvažnije, NANOSITE PROIZVODE PO SLEDEĆEM POSTUPKU.

Kako se nanosi losion za samopotamnjivanje?

Kod svakog preparata, bilo da je naznačeno na pakovanju ili ne, potrebno vam je:

1. Losion ili krema za samopotamnjivanje

2. Rukavice - uzmite najobičnije za jednokratnu upotrebu - imate ih u DM-u i Lilly-u za zaista "smešne" novce, a možete kupiti i posebne rukavice baš za ovu namenu

3. Nemasno, lagano mleko za telo (preporuka su Baleini preparati - osim što su "za svačiji džep", dolaze u velikom pakovanju i prijaju svakom tipu kože)

4. Piling za telo (možete ga napraviti i sami uz pomoć šećera, kafe, meda... ili koristite onaj koji ste i do sada)

A sada...krećemo...

Piling tokom tuširanja

Istuširajte se omiljenom kupkom, i u tuš kabini uradite piling celog tela. Istrljajte telo grombuljicama, dobro umasirajte u određenim delovima gde ima više mrtve kože - laktovi, kolena, zglobovi. Zatim isperite. Obrišite kožu peškirom i ne nanosite nikakve preparate.

Zamešajte vaš preparat za samopotamnjivanje

Obavezno uzmite rukavice, kako se taman losion ne bi nastanio među prstima (to ne možete odmah primetiti), kada se osuši boja, imale biste narandžaste fleke koje se jako teško skidaju među svojim prstima, a to niko ne želi, zar ne?

Kada ste stavile rukavice, istisnite količinu u razmeri 60:40 mleka za telo i losiona za samopotamnjivanje. Promešajte kako biste dobile i veću količinu i manju gustinu preparata za samopotamnjivanje. Krenite od donjeg dela tela ka gore kako ne biste zamrljale boju. 

Nanesite preparat za samopotamnjivanje

Namažite potkolenice, zatim butine, a od ostatka na rukavicama pređite preko stopala i kolena (neka ti delovi dobiju najmanju količinu losiona).

Kako ne biste imale određene neprijatnosti ukoliko vam je koža osetljiva, nosite gaćice, i losion ne nanosite ispod njih.  Na guzu nanesite malu količinu.

Kada ste završile sa donjim delom, ponovo nanesite obe smese u rukavicu u istoj razmeri. Utrpljajte na stomak, grudi, vrat i neka vam neko pomogne sa leđima. Ruke i lice ostavite za kraj.

Na kraju levom rukom nanesite mešavinu losiona i mleka za telo na desno rame i ruku, i obrnuto, desnom rukom, na levu. Obratite pažnju na laktove i zglobove, kako ne biste napravile fleke - mala količina i mnogo utrljavanja. Šake nemojte još prekrivati, i dalje su ispod rukavica. 

Kada ste završile sa svojim telom, i i dalje stojite u kupatilu ili ispred ogledala (ne sedajte, niti se oblačite), skinite rukavice. Izuzetno malu količinu, bukvalno kap veličine graška losiona i malo više mleka za telo pomešajte na dlanove bez rukavica i utrljajte kao da perete ruke, oprezno sa tim, da ne biste napravile fleke među prstima, pa tako "umijte lice", odnosno nanesite tako vlažnim dlanovima preko celog lica smesu za samopotamnjivanje.

Iskreno, koliko već godinama nanosim losion za samopotamnjivanje, uvek preskačem lice i šake - ono što je ostalo na rukavicama samo preslikam na šake i malo istrljam ruke, a lice uopšte i ne diram, jer je zbog sunca inače tamnije od ostatka.

Omiljeni preparati za samopotamnjivanje

1. Definitivno omiljeni - Ziaja cupuacu losion za samopotamnjivanje



Losion pored kojeg i ne morate da pratite korake iznad! Naravno, ja obavezno uradim sve ono što sam vam objasnila, ali je ovaj losion toliko lagan i izuzetno se lagano nanosi, da nećete imati nikakvih problema. Ovaj losion je definitivno najhvaljeniji od mnogobrojnih dama. Lagan je, pa nemojte očekivati da ćete biti Hali Beri posle prvog dana, ali isto tako, zaista je skoro nemoguće da od ovog losiona izađete sa flekicama ili narandžastom bojom. 

Boja vaše kože nakon samo nekoliko dana tamniće pravom čokoladnom nijansom, bez narandžastih tonova! Ovo je postepeni samopotamnjivač, nanosite ga lagano, od dela do dela tela. Ziaja vas neće razočarati, ali izdvojte više vremena. Nakon korišćenja, lezite tako "gologuza" na neki peškir i sačekajte 15-20 minuta pre nego što se obučete. 

Ziaja će vam dati zaista prirodan preplanuli ten.

2. Sunkissed gel za samopotamnjivanje



Za dame koje nemaju vremena za čekanje - ovaj proizvod biće nova omiljena stvarčica u kupatilu! Bukvalno, ukoliko imate događaj uveče, dovoljno je da ga taj dan nanesete i bićete spremne i preplanule - i neodoljive!

Međutim, oprez! Kod ovog proizvoda rukavice su OBAVEZNE da ne biste napravile ogroman haos. Takođe, važno je da usavršite nanošenje pene, jer je malo dručačije od običnog losiona. Takođe, nema potrebe da ovu penu mešate sa običnim mlekom za telo, jer u ovakvom pakovanju kakav jeste - daje instant boju.

2. Clarins self tan za samopotamnjivanje


Cena: 3.900 dinara

Ono što ćete prvo primetiti kod ovog fenomenalnog proizvoda jeste njegova nemasna tekstura. Neće vam ostavljati masni film na koži i možete se odmah obući. Međutim, baš kao takav teže se nanosi od gorepomenutih proizvoda. Definitivno predlažem da se meša sa nekim hidrirajućim losionom, pa tek onda nanosi na telo, kako bi se (pored toga što dobijate na količini) izbegle flekice. Klasičnih fleka sa ovim proizvodom nema, ukoliko mislimo na one koje nastaju usled znojenja i skidanja boje,međutim, treba pripaziti na drugi problem.

Clarins će vam dati prelepi preplanuli ten, ali obratite pažnju pri nanošenju. Ukoliko imate suvu kožu, ili suve delove kože, ovaj proizvod vam može napraviti problem. Piling pre nanošenja je obavezan, kao i posebna stručnost oko utapkavanja losiona na suve delove. Gledajte da kod tih delova kože koristite hidrantna mleka za telo.

Ukoliko pratite gorepomenuta uputstva, uživaćete u ovom proizvodu i nećete ga menjati.

Pa, da sumiramo: Ukoliko vam treba instant boja za sat vremena - definitivno će vam pomoći pena Sunkissed, međutim, ona je ipak samo trenutna, pa bi sa njom trebalo da se igrate svakog, eventualno svakog drugog dana. Ukoliko ste ekspert u nanošenju preparata za samopotamnjivanje, i nemate problem da rešite suve delove na koži koji nakupljaju farbu, definitivno će vas oduševiti Clarins gel, a ako ste ipak nešto između - ne želite da nanosite penu svakoga dana, a opet ste početnik u ovome, i ne želite da rizikujete - topla preporuka je Ziaja losion koji vas zasigurno neće izneveriti.

Ovo su mojo top 3 proizvoda koja me nisu izneverila, pored mnoštvo drugih (i popularnijih) koje sam probala, pa izgledala flekavo i/ili narandžasto!

Probajte, i obavezno mi javite vaša iskustva!

Постави коментар

0 Коментари